Bewust genegeerde oorlogsmisdaden?

De Finse ontwikkelingswerker en fanatiek blogger Ari Rusila bericht over lugubere oorlogsmisdaden tijdens de Kosovo-oorlog (1998-1999), begaan door Kosovaarse guerillastrijders. Deze zouden destijds bij ten minste 300 gevangen genomen Serviërs organen hebben verwijderd en doorverkocht via de illegale orgaanhandel.

In april van dit jaar heeft ook de voormalige hoofdaanklager van het Joegoslavië Carla del Ponte een en ander aan het licht gebracht over deze gruwelijkheden. Een video van Paul Lewis op de website van The Guardian toont de plek, waar naar men beweert, de gruweldaden zijn uitgevoerd. Veel duidelijkheid brengt het fragment echter niet.

Rusila beschuldigt de Westerse media ervan deze oorlogsmisdaden bewust genegeerd te hebben.
In het conflict werden de Serviërs tot de schuldigen verklaard in het Westen en kregen de misdaden die zij begingen alle aandacht. De misdaden begaan door de andere zijde, de Kosovaren, werden niet niet onderzocht en buiten het aandachtsveld van de publieke opinie gebracht. De Kosovaren werden zowel tot bondgenoot als tot slachtoffer gemaakt en het nieuws diende dit beeld te bevestigen. Confronterende berichtgeving was derhalve uit den boze, aldus deze samenzweerderige blogger.

Voor het hele bericht van Rusila, kijk hier

Lees ook:Zolang we Servië maar niet kwijtraken
Lees ook:Servië geen lid van de Unie bij Europese erkenning van onafhankelijk Kosovo
Lees ook:Tsjechië schuldig aan raciale scheiding
Lees ook:Balkan blues
Lees ook:Wie wordt Europarlementariër van het jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.