De Grote Moefti in het Europees Parlement

Update:

De Moefti heeft gesproken. Nederland dient Geert Wilders af te houden van zijn filmproductie. Niemand zit te wachten op dat YouTube-filmpje, natuurlijk, maar de baardman uit dictatuur Syrië mag direct terug naar zijn onderdrukkersland in het Midden-Oosten. Het filmpje zou aanzetten tot 'oorlogen en bloedvergieten'. De blonde-pruik-productie zou niet van respect getuigen. Een aanslag wordt niet uitgesloten door de Soennitische voorman. Het op voorhand goedkeuring geven aan geweld is kennelijk geen probleem. Dat belooft wat, dit jaar van de interculturele dialoog.

Eerder bericht: 

De Grote Moefti van Syrië komt naar Straatsburg. Ditmoefti in het teken van Europese jaar van de interculturele dialoog. De Grote Moefti, Ahmad Badr El Din El Hassoun is leider van Soennitische moslims. Dit is een versimplificering, maar religieuze fijnproevers zijn bij deze uitgenodigd een reactie met uitleg te plaatsen. Hoe dan ook zal de Grote Moefti een speech houden voor het Europees Parlement.

Ook Paus Ratzinger is uitgenodigd om later dit jaar uitleg te geven over het aidsvirus, dat niet is stoppen door het dragen van een condoom. Verder zal hij ook wat zeggen over tolerantie. De moefti en de paus kwamen eerder tot elkaar na een wat cryptische paapse vergelijking tussen de Middeleeuwen en de hedendaagse Islam. Maar goed, daar hebben we het niet meer over. Er is een nieuwe catfight ontstaan. 

In de rechterhoek: Maria Martens, Europarlementariër voor het CDA. In de linkerhoed: Sophie in ’t Veld, Europarlementariër voor D66. Martens vindt het een goede zaak dat hij komt, hij komt, die Grote Moefti. “Ik vind dialoog tussen de religies juist buitengewoon belangrijk omdat religie grote invloed heeft op het leven en de keuzes van mensen en religie ook vaak betrokken is bij grote problemen van deze tijd.” In ’t Veld schrijft op haar weblog dat de neutraliteit van de Unie in gevaar komt op deze manier.  

Martens lijkt de strijd te winnen. Ook de Dalai Lama komt nog langs en de hoofdrabbijn van Engeland, Jonathan Sachs. Verder komt secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon naar het Parlement en John Kufuor, de huidige president van de Afrikaanse Unie.

Lees ook:Maria Martens is the best! Of niet?
Lees ook:Cuba na Fidel Castro rijp voor dialoog met EU
Lees ook:Patenteren embryonaal stamcelonderzoek? Yes or no?
Lees ook:Geen Deens referendum Grondwet
Lees ook:Wie wordt Europarlementariër van het jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.