Euroloze expats in de problemen

In een nieuwe clip van Jay-Z is de bekende rapper te dollarzien achter het stuur van zijn Bentley, terwijl hij zwaait met een pak geld. Geen nieuws onder de hiphop-zon, uiteraard. Ware het niet dat hij zwaait met euro’s in plaats van dollars. Jay-Z rijdt met zijn wagen door New York. Het is opvallend dat hij, in de VS, strooit met briefjes van €500. De munteenheid van de Eurozone maakt een sterke opmars door. Amerikaanse expats in de EU, die in dollars worden betaald, rijden geen Bentley en zwaaien niet met pakken geld. De zwakke dollar toont zijn triestig gezicht in het dagelijks bestaan van de expat in Europa. 

Videofilms maken op freelance-basis, dat is doorgaans toch het recept voor een goedgevulde portemonnee. Toch lukt het Vincent Gagliostro, de freelancer uit een artikel in de International Herald Tribune, niet goed om rond te komen in zijn huidige woonplaats Parijs. Gagliostro zoekt naar opdrachtgevers die met euro’s betalen. De koers van de Amerikaanse munteenheid maakt al zijn uitgaven prijziger. In hetzelfde artikel wordt een bedelaar in Marrakech geciteerd. Een dollar is ‘waardeloos’.

In 2004 werd al bekend dat OPEC-landen hun ruwe olie in euro’s wilden berekenen. Dat is anno 2008 niet gebeurd. De Saudische sjeiks blokkeren dit plan tot op heden. De Amerikaanse munt is niet gevallen, maar zakt al jaren weg in een valutair moeras. Een vat ruwe olie kost nu meer dan 100 dollar. Dat is 67.83 euro.     

Lees ook:Paradepaard Airbus komt hinkend uit de stal
Lees ook:Paradepaard Airbus hinkt naar Amerika
Lees ook:Vrije markt alleen is maar alleen
Lees ook:Banken in crisis
Lees ook:Eenheid van betalingsverkeer in de maak

3 reacties op “Euroloze expats in de problemen

  1. Sonja

    Ik was in het najaar op vakantie in de Seychellen. Daar waren de inwoners ook erg blij met de euro. Veel blijer dan met de dollar.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jacob Saunders

    Yeah, I’m really looking forward to spending ten bucks on a beer when I come visit you next week. Good timing Niek, thanks for the reminder.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Me

    Hey man, I’ll buy you one. But not those girly Corona’s. Sturdy Belgians to grow some hair on our potbelly’s all the way.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.