Stem mee tegen Straatsburg

Waarom ligt die vrachtwagen op zijn kant? Die wagenstraatsburg is omgevallen door een zware last aan paperassen. Eens per maand gaat een rijdende karavaan met documenten van Brussel naar Straatsburg. Het Europees Parlement moet daar vergaderen. Dat heeft te maken met de geschiedenis van Europa. Ten minste, enkel in Frankrijk is die stelling nog zo nu en dan te horen. Ze willen het niet kwijt, deze duurbetaalde onzin. Europeanen die niet afkomstig zijn uit Frankrijk hebben een grotere interesse in geld dan in geschiedenis. Hoewel, de Fransen ook, maar die wijzen liever op de historische waarde van het stadje in hun land… Chauvinisme is een Frans woord.

Chauvinisme en toerisme – dat zijn de redenen voor een jaarlijkse put met geld ter waarde van 200 miljoen euro. De Fransen verdienen goed aan de maandelijkse verhuizing. Aan de hotelovernachtingen, diners en vervoer. Daarom rijden zeven vrachtwagens, met een papierwinkel van 4000 medewerkers, van de plaats waar de Europarlementariërs hun werk het beste kunnen doen – in Brussel – naar het veel minder praktische Straatsburg, wat dus ook nog 12 miljoen euro per maand kost. Laten wij het nieuwe jaar positief beginnen… U stemt graag tegen? Stem dan tegen Straatsburg.

Lees ook:Bob De Bouwer in Europees Parlement
Lees ook:Cornelis Visser wil Europees Parlement definitief in Brussel
Lees ook:Dak Europees Parlement gelukkig ingestort!
Lees ook:Verhuis Europees Parlement laat grote ecologische voetafdruk na
Lees ook:Paradepaard Airbus komt hinkend uit de stal

3 reacties op “Stem mee tegen Straatsburg

  1. Marcel

    Volgens mij heb ik al twee jaar geleden voor dit initiatief getekend.

    Lachen trouwens, toen in een docu werd gevraagd aan de Fransen waarom dit gedaan werd, konden ze geen antwoord geven. Het enige wat ze erover konden vertellen was dat het verhuizen zo “efficient en goedkoop” mogelijk gebeurde.

    Staat er dan niemand op die achterlijke Europese apenrots er bij stil hoe dit overkomt op de gemiddelde Europese burger?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sonja

    Ik heb ook tegen de maandelijkse paperasseninvasie gestemd. Hoewel ik betwijfel of het enig verschil maakt. Maar natuurlijk moet je elke gelegenheid om je een tegengeluid te laten horen, aangrijpen.

    Het is toch van de zotte dat in een verenigd Europa er zoveel verdeeldheid is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Don Chaot

    Pure geldverspilling, om maar te zwijgen over de tonnen diesel die over de wegen razen om alles steeds weer te verhuizen.
    Hadden we niet al gezien met z’n allen dat de wegen vol raken en er ook nog iets met het milieu aan de hand was?

    Natuurlijk stem ik tegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.