Wie is die man?

bushDat is waar ook, hij is nog steeds de president van Amerika: George Walker Bush. Het is opvallend dat wereldleiders die zwak staan vaak nog even proberen vrede te brengen in het Midden-Oosten. Ook Bush doet zijn best. Onder andere in Bethlehem, in bezet gebied dus. Wie daar een einde kan maken aan het geweld, wordt levende geschiedenis. Toch is het nodig stevig in het zadel te zitten om dat voor elkaar te krijgen. Zeker het Israëlisch/Palestijnse conflict is diepgeworteld. Het woord ‘zadel’ is trouwens niet bedoeld als flauwe toespeling op het cowboyachtige voorkomen van de president. De presentatie is van weinig belang, zeker nu Bush een president op zijn retour is. Daarentegen blijft de inhoud nog steeds relevant.

Bush heeft weer eens gezegd dat Turkije een EU-lidstaat moet worden, zoals hij al vaker heeft gedaan. De vraag is: waar bemoeit die man zich mee?

De stelling is: Mexico moet een staat van Amerika worden. Wat houdt ze tegen hun zuiderbuur te verwelkomen als het 51ste lid van de Verenigde Staten? Dat is waar ook, een hoge muur langs de zuidelijke grens van de VS.  

Lees ook:Wikipedia-Premier belt President Bush
Lees ook:Programma in 10 Tweets! Wie biedt lager?
Lees ook:Geen raketschild in Polen?
Lees ook:De 44-ste president en de EU
Lees ook:Het Europese project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.