Bommen in de Baai van Biskaje

poetin biskajeDe man van het jaar, Vladimir Poetin, heeft besloten tot een militaire oefening in de Baai van Biskaje. Net buiten de zeegrenzen van Spanje en Frankrijk. Het mag dus. De oefening wordt gehouden in de internationale wateren. Maar het hoeft niet.


Waarom zou de Russische marine tactische wapens afschieten in het vis- en surfgebied ten westen van Frankrijk?

Goed, de Grote Leider is niet blij met de NAVO. Vooral de secretaris-generaal van die verdragsorganisatie is een slappe zeemlap, volgens Poetin. Wat dat betreft zit Vladimir uit Rusland op dezelfde lijn als de rest van de wereld, maar er zijn ook lopende kwesties waarover onenigheid bestaat. Toch is het kernprobleem de westerse isolatie van een door olie en gas steeds zelfverzekerder land. Maar goed, om dan een paar met dieptebommen beladen Tupolev-vliegtuigen naar de visrijke baai te sturen, is vrij drastisch.

  

vis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk eens naar het kaartje. Iedere visser weet: één harde knal en niets meer te vangen. Dat wordt vlees op het menu na deze militaire oefening onder auspiciën van de man die voor het judo is wat Garry Kasparov was voor het schaakspel.  

 

 

 

 

 

Lees ook:De sterke man en zijn derde termijn?
Lees ook:Nieuwe zet van Poetin in steekspel rondom gas
Lees ook:Poetin leest Blog.nl
Lees ook:Napoleon in China
Lees ook:De geest van de Generaal

Eén reactie op “Bommen in de Baai van Biskaje

  1. F.Floor (61)

    Hoe dat bommen in de Biscaie precies in zijn werk zit kun je op dit blog onderaan vinden in Spiritualiteit en dan zoeken bij Tom Cruise als ´de Nieuwe Wereldleider´ van alles.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.