Hervormingsgeboden voor de Eurozone

Nee, dit bericht gaat niet over de grondwet het hervormingsverdrag van Lissabon. Het gaat over de economie van Europa, die volgens de Financial Times vier hervormingen nodig heeft:

 

1) Verdere liberalisering van de arbeidsmarkt. ‘Mensen, Italyniet banen, moeten beschermd worden.’ Dit werkt trouwens goed in Denemarken. 2) Stroomlijn de staatsuitgaven. Publiek geld dient goed besteed te worden, zeker wanneer de bevolking van een land steeds ouder wordt. 3) Het moet eenvoudiger worden om een bedrijf te starten. In Italië duurt dat 63 dagen tegen 4 dagen in de Verenigde Staten. Wat minder papierwerk is dus welkom. 4) Laat de universiteiten meer zijn dan in zichzelf gekeerde studiepunten- en subsidieclubs, maar werkelijk een motor van de economie. Zeker in de grote landen zijn deze hervormingen nodig. Duitsland, Frankrijk en vooral Italië.

In Italië hebben ze geen idee. Wat moeten ze nou? Niemand schijnt een licht op een betere toekomst. Een algehele malaise hangt als een sluier over het land. Een derdewereldland met historische bezienswaardigheden en middagtelevisie met halfnaakte vrouwen, zodat ze daar al helemaal niet meer van de bank zijn af te slaan. Ga eens werken, Italië! Doe wat.  

  
Lees ookBeppe Grillo, Europese held 

 

Lees ook:Met alle chinezen en ook met den dezen!
Lees ook:Willy Wortel van de rijschool
Lees ook:H-Woord geen Taboe in Europa
Lees ook:Roemenen moeten corruptie bestrijden
Lees ook:Eenheid van betalingsverkeer in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.